Groeien bij Alfa: Juliette's succes in het traineeship Salarisadviseur

Juliette du Crocq is 20 jaar oud, woont in Scherpenzeel en werkt op kantoor in Ede. Hoewel ze er altijd van droomde om rechercheur te worden, vervult ze nu de rol van salarisadviseur. Middels ons traineeship heeft ze het vak onder de knie gekregen en ze deelt graag haar ervaringen met het traineeship en Alfa. 

Na het stoppen met haar studie integrale veiligheidskunde kwam Juliette via haar neef, die assistent-accountant is bij Alfa, in contact met het bedrijf. Haar affiniteit met salarisadministratie had ze van haar moeder en al snel raakte ze enthousiast over het traineeship salarisadviseur. Ze besloot eerst een maand de organisatie te leren kennen, waarna ze in oktober 2023 begon met het 10-weken durende traject. 

Een warm welkom bij Alfa

Ondanks dat Juliette destijds ook contact had met andere werkgevers, heeft ze toch voor Alfa gekozen. Waarom? "Alfa is echt een mensenbedrijf, ze hebben hart voor de mensen en er werken ook mensen met een hart voor mensen. Ikzelf ben ook echt een mensenmens, dus werk graag in zo’n omgeving." Daarnaast waardeert ze de informele omgang en de ruimte voor een grapje. "Er is ruimte om fouten te maken, er is ruimte voor feedback en we doen samen leuke dingen." Door de komst van 3 nieuwe collega’s gaat ze binnenkort bij de leidinggevende thuis een winterbarbecue houden om elkaar wat beter te leren kennen.