Van assistent accountant naar junior adviseur

In 2017 is Esther Krikke begonnen als stagiaire bij Alfa Groningen. “De stage beviel zo goed, waardoor ik ook mijn afstuderen bij Alfa heb gedaan en hier ben blijven werken. Eerst 16 uur per week naast mijn master en daarna fulltime, zo vertelt Esther, tot voor kort werkzaam als assistent accountant binnen Alfa Groningen.

Van Groningen naar Nijkerk

Per 1 juli heeft Esther namelijk de overstap gemaakt van Alfa Groningen naar Alfa Consultants. Daar werkt ze nu in Nijkerk als junior adviseur waardebepalingen. “In Groningen zat ik erg op mijn plek, dus ik heb lang getwijfeld of ik de overstap wilde maken. Ik vond het heel leuk om assistent accountant te zijn, maar er zijn binnen Alfa ook andere functies die mij leuk leken.”

Sollicitatie

Een half jaar geleden sprak ze een collega uit cluster Groningen die veel samenwerkt met Alfa Consultants. Die was erg enthousiast over consultancy en Esther realiseerde zich dat ze daar zelf ook enthousiast van werd. Op dat moment stond er een vacature open. “Ik heb het met mijn leidinggevende besproken, maar de vacature was net extern ingevuld.

Drie maanden geleden werd ik gebeld of ik nog steeds interesse had. Zodoende ben ik weer op gesprek geweest en toen heb ik gekozen om 32 uur voor Alfa consultants te werken en dan 8 uur voor Alfa Groningen. “Tuurlijk vinden ze het jammer binnen mijn team in Groningen, maar ze zeiden dat het belangrijk was om voor mezelf te kiezen, wat ik leuk vind.”

De nieuwe functie

Wat ze een uitdaging vindt in haar nieuwe functie zijn de strakkere deadlines. “De doorlooptijden in projecten zijn hier korter, dus je moet goed plannen om alles op tijd af te krijgen. Maar daar tegenover staat dat ik heel erg uitkijk naar de adviesgesprekken met de klant, daarmee aan tafel zitten en van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Tip

Als tip geeft Esther mee aan mensen die ook een overstap overwegen: loop een dagje mee. “Dat heb ik zelf ook gedaan. Daardoor kun je de sfeer proeven en ervaren hoe het team is en wat de taken zijn. Als iemand de taken uitlegt over de telefoon, weet je niet of dat echt zo is. Maar dat was in mijn geval wel helemaal zo.”