Alfa Foundation steunde in 2022 al 25 lokale initiatieven

Ook buiten onze dagelijkse werkzaamheden vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een bloeiende lokale samenleving en maatschappelijke initiatieven. Daarom kennen we sinds 2019 de Alfa Foundation. Dit is een fonds binnen Alfa Accountants en Adviseurs om medewerkers te stimuleren om zich in te zetten voor vrijwilligerswerk of een goed doel. Medewerkers die minimaal 40 uur per jaar vrijwilligerswerk doen voor een stichting, sportvereniging, of andere maatschappelijke organisatie, kunnen hiervoor een sponsorverzoek indienen.

Alfa stelt hier per jaar een budget beschikbaar, waar medewerkers een beroep op kunnen doen. Bestuurslid Sanny Brunekreeft van de Alfa Foundation (en hoofd HRM): “Met de Foundation erbij kunnen we ook veel meer lokale initiatieven ondersteunen waar onze medewerkers een bijdrage aan leveren. Juist ook omdat we als Alfa graag uitdragen dat we ‘Overal dichtbij’ zijn. Zo creëren we waarde voor medewerkers, klanten en maatschappij.”

In 2022 hebben al 25 medewerkers aanspraak kunnen maken op een bijdrage van 2000 euro voor ‘hun’ goede doel. Hieronder zie je een bloemlezing van deze doelen.