"Bij Alfa is de werk-privébalans heel belangrijk"

Eigenlijk zou ze maar voor zes maanden bij Alfa in Zwolle blijven, als tijdelijke receptioniste. “Maar het zijn inmiddels zes jaar geworden”, lacht Gerlinda Spaan. Receptioniste is ze trouwens al lang niet meer. Als ‘lokaal recruiter’ is Gerlinda verantwoordelijk voor de werving van nieuwe medewerkers voor de vestigingen Zwolle, IJsselmuiden en Meppel. Verantwoordelijk werk in een tijd als deze. Ook niet altijd even makkelijk. “Het lijkt weleens op trekken aan een dood paard. Maar als het toch lukt om een vacature te vervullen geeft het wel energie.”

Ook in haar cluster van drie kantoren staan er een aantal vacatures open. Zoals een accountant, een assistent accountant mkb, een assistent accountant agro en een klantbeheerder mkb. “We hebben vooral behoefte aan mensen met een paar jaar ervaring, die net voorbij het stadium van junior zijn, zoals een assistent accountant. Maar ook studenten die net van de opleiding komen of die geïnteresseerd zijn in een duale studie hebben we graag”, schetst Gerlinda in twee zinnen haar verlanglijstje.

Als lokaal recruiter begeleidt zij het sollicitatieproces: vacatures plaatsen, sollicitaties opvolgen, afspraken voor gesprekken inplannen en potentiële kandidaten via LinkedIn benaderen. Het is een rol die pas sinds een jaar of twee bestaat. “Alfa heeft toen besloten om de werving lokaal te organiseren. De hrm-afdeling op het hoofdkantoor in Wageningen is er nog altijd, maar dan meer voor de overall-werving en de aansturing. Door recruitment lokaal op te pakken zijn de lijnen korter.”