‘’Een groot verschil met mijn vorige werkgever is dat Alfa persoonlijke ontwikkeling enorm aanmoedigt’’

"Een groot verschil met mijn vorige werkgever is dat Alfa persoonlijke ontwikkeling enorm aanmoedigt," aldus Bram Reijnders, een enthousiaste duurzaamheidsadviseur bij Alfa. Hij is hier nu werkzaam sinds begin dit jaar en heeft in deze korte periode al veel geleerd en zichzelf ontwikkeld. In een recent interview deelde hij zijn ervaringen en passie voor zijn werk en Alfa.

Na het afronden van zijn master Sustainable Business en Innovation heeft hij een stevige basis gelegd voor duurzaamheidsvraagstukken, en dat is dan ook precies waar hij zich mee bezighoudt binnen Alfa.

Een indrukwekkende start bij Alfa

Zijn eerste en tweede dag weet hij nog goed; hij ging met een voldaan gevoel naar huis. Wat hem direct opviel? "Hoeveel mensen hier al meer dan 10 jaar werken. Sommigen werken hier al meer dan 15 en anderen zelfs al 20 jaar." Het gaf hem direct een goed gevoel bij Alfa. "Die mensen zitten hier niet voor niets zo lang, dus Alfa doet iets goed; anders houd je je mensen niet zo lang bij je."

Passie voor duurzaamheid

Binnen Alfa is het Brams missie om MKB-klanten mee te nemen in de energietransitie en hen te helpen verduurzamen. "Veel klanten weten niet waar ze moeten beginnen, dus daar probeer ik ze bij te begeleiden." Zo is hij bezig met het opstellen van een CO2-footprint ter voorbereiding voor een eventuele CO2-prestatieladder certificering. "Dit is een label in de bouwsector dat aantoont dat je als bedrijf duurzaam bezig bent met het reduceren van CO2."

Sowieso is het bij klanten zijn hetgeen waar Bram het meest energie van krijgt. "Met name het leren kennen van de klant, de ondernemer en het bedrijf, om daar vervolgens advies over te geven," maakt het werk volgens hem leuk.