"Al 25 jaar trots op Alfa"

Greta Norde herinnert zich nog goed haar eerste ontmoeting met Roy Vork. “Tijdens onze opleiding stapte Roy op me af met de vraag of ik het leuk zou vinden om bij Alfa te komen werken.” Het antwoord luidde JA. Na haar sollicitatie bij de toenmalige directeur Van der Post begon Greta vol enthousiasme op 17 februari 1997 als assistent accountant. In de jaren erna werd Greta moeder van twee dochters. “Ik ben in de tijd dat mijn kinderen klein waren altijd blijven werken. Ik kwam er vrij snel achter dat ik fiscaal leuker vond.” En zo behaalde zij haar master belastingadviseur.

Alfa was voor Greta geen onbekende: zij kende de organisatie al vanuit haar vorige werkgever WLTO. Greta gaat verder: “Ik heb affiniteit met de agrarische sector. Ik heb mijn studie economie aan de landbouwuniversiteit in Wageningen afgerond en woonde als kind op de boerderij.” Mooie match met Alfa zou je zeggen, maar toch ging zij in het mkb team aan de slag. “De fiscale afdeling bestond in het begin uit twee personen, van een adviestak was nog geen sprake. Collega’s kwamen en gingen in die tijd. Het werk bestond uit slechts het controleren van aangiftes. Fiscale trajecten zoals je die nu hebt, bestonden nog niet.” Greta heeft de groei van de fiscale afdeling van dichtbij mogen meemaken. “Juristen waren er ook niet, als het ingewikkeld werd, sprong het hoofdkantoor bij.”

Halverwege haar carrière groeide Greta door naar teamleider van het fiscale en accountancyteam. “Ontwikkelingen gingen snel en al was het niet gelijk mijn ambitie om teamleider te worden, ik rolde erin, het was een logisch gevolg: ik werkte al lang bij Alfa en ik bleef”, vertelt zij lachend. Gelukkig kreeg zij al snel steun van collega Paul Wijsman, die voor het accountancyteam een gedeelte van haar werk overnam. “Inmiddels is Paul teamleider van dit team dat een enorme groei heeft doorgemaakt:  van zo’n 10 naar 25 personen!”