"De belastingmiddelen in een praktijkcasus aan elkaar koppelen is de grootste uitdaging"

Ze zit nét een maandje bij het accountantskantoor dat ze graag wilde leren kennen. “Alfa kende ik eigenlijk alleen van naam.” Totdat Barbara de Winter na vier en een half jaar bij Accon avm verder wilde kijken. Bij de vestigingen van Alfa in Groningen en Hoogeveen krijgt zij de kans om belastingadvies voor agrarische en mkb-klanten te combineren met estate planning. En met die bekendheid van Alfa is het ondertussen helemaal goed gekomen. “Een heel toegankelijke organisatie”, zegt ze zelf.

Het is even na één uur, de lunch aan de Rozenburglaan 9 is net ten einde. Een vast rustmomentje voor Barbara (28) en haar collega’s. “Ik was het in het verleden weleens gewend om die lunch maar achter het beeldscherm op te eten. Vooral omdat de tijd weleens sneller ging dan je dacht en je nog iets wilde afmaken. (Lachend) Maar hier komen ze je gewoon halen als je er niet bent. Je moet wel een heel goede reden hebben om er niet bij te komen zitten. Het is gezellig. En die break vind ik eigenlijk zelf ook wel belangrijk.”

Ze gaat haar vijfde jaar in de fiscaliteit in. Dat het die kant op zou gaan, was niet echt gepland. “We hebben thuis een akkerbouwbedrijf. De administratie heb ik altijd wel interessant gevonden, maar dat ik specifiek voor de fiscaliteit zou kiezen had ik niet verwacht. Totdat ik op een onderwijsbeurs enthousiast werd gemaakt voor de studie fiscaal recht en economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Je zit dan niet alleen maar te rekenen, je hebt ook met wetteksten te maken. Binnen de fiscaliteit heb ik dan ook nog eens voor de agrarische kant gekozen.”