"Ik wist al dat Alfa een heel mensgerichte organisatie is"

Als hij ruim een half jaar terug binnenstapt voor een sollicitatiegesprek, doet z’n achternaam nog geen belletje rinkelen. En waarom ook: de naam Westerveld komt in deze hoek van het land wel vaker voor. Maar dat Maarten de zoon is van oud-klantbeheerder Henk Westerveld is een aap die pas later uit de mouw komt. “Ik heb het bewust niet vermeld bij mijn sollicitatie, ik wilde er graag blanco ingaan”, zegt zoon Maarten die inmiddels onderdeel is van het ‘familiebedrijf’. Fiscaal adviseur staat er achter z’n naam.

Om precies te zijn: fiscaal adviseur voor het midden- en kleinbedrijf, vanuit kantoor Winterswijk. “Als fiscaal adviseur ben je er om klanten te helpen met belasting te besparen en alles fiscaal en juridisch goed te regelen. Dat vind ik mooi. Een fiscaal adviseur is iemand die vooruit kijkt, die met een klant meedenkt. Hoe kan die klant aan zijn of haar verplichtingen voldoen en er toch beter van worden? Natuurlijk komt er ook wel veel administratieve ballast bij kijken, die weleens minder leuk is.”

De keuze voor de fiscale richting kwam al vroeg tijdens de eerste studie, zegt Maarten. “Ik deed Management, Economie en Recht aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Ik kwam er al snel achter dat ik economie en recht het leukste vond.” Hij vervolgt z’n studie in Amsterdam. “Maar gewoond heb ik er nooit, dat paste niet helemaal bij mij. Ik bleef mede vanwege mijn werk in Aalten wonen. Maar dat betekende wel twee keer in de week anderhalf uur in de auto naar Amsterdam. Groningen en Tilburg, de alternatieven, waren nog verder weg.”

Tijdens zijn studie werkt hij al bij de collega’s van Grip, waar hij circa zes jaar zal blijven. “Ik werd door Alfa benaderd: of ik zin had om een keer een kop koffie te komen drinken. Het leek mij iets informeels, totdat bleek dat Arjan Kruisselbrink er ook bij zat. Dat was een heel andere insteek dan ik had verwacht. Ik had nog niet de intentie om over te stappen. Maar ik ben erover gaan nadenken. Toen ging het ineens vrij snel en na een vervolggesprek waren we eruit.”