Henry Geessink: “Ik heb bij Alfa echt de ruimte gekregen voor mijn studie”

Hij vond zichzelf niet de boerenzoon die er voor 110 procent voor zou gaan. Maar als als aankomend AA (Accountant-Administratieconsulent) is Henry Geessink wel iemand die er 110 procent voor gaat. Naast z’n gezin en baan als - nu nog - assistent accountant bij Alfa in Zelhem heeft hij de theorie van zijn post-hbo-studie al gehaald. Nog een half jaartje praktijk, en dan is Henry waar hij wezen wil: “Ik wil meer met de klant aan tafel komen. Nog meer naar de toekomst kijken.”  

“Of het pittig is geweest? Het is te doen. Ik heb gestudeerd in de avonduren, de weekenden heb ik geprobeerd zoveel mogelijk vrij te houden. Maar je moet wel een strak schema voor jezelf hanteren. Ook omdat ik theorie en praktijk heb gecombineerd. Normaal gesproken doe je twee jaar theorie en daarna drie jaar praktijk. Daarom ben ik ook blij dat er de afgelopen tijd wat collega’s bij Alfa bij zijn gekomen. Daardoor kun je makkelijker wat werk afstaan. Het is bij Alfa niet: je doet dit er maar even bij naast je reguliere werk. Ik heb echt de ruimte gekregen voor mijn studie.” 

Sinds anderhalf jaar is Alfa de derde accountantsorganisatie op het cv van de 34-jarige inwoner van Rietmolen. Maar een jobhopper kun je Henry niet noemen. “Mijn eerste kantoor was in de tijd van de kredietcrisis. De accountantssector kwam daarmee ook onder druk te staan. Ik heb voor zekerheid gekozen en ben bij de gemeente Rheden aan de slag gegaan, als medewerker control.” Die zekerheid kwam met een klein risico, zegt hij. “De overstap van de overheid naar een accountantskantoor is niet altijd makkelijk. Er is toch een bepaald beeld van mensen die bij de overheid werken, heb ik gemerkt. Daarom ben ik mijn vorige kantoor dankbaar dat ze mij toch die kans hebben gegeven.”