“Alfa heeft heel erg meegedacht toen ik meer klantencontact wilde”

Vierentwintig is ze pas. En toch heeft Femke van den Broek al ervaring in twee Alfa-kantoren. Eerst als assistent accountant in Nijverdal, sinds een paar weken als junior bedrijfskundig adviseur in Groningen. En vandaag is haar werkplek thuis op de boerderij in het Drentse Linde, een buurtschap tussen Hoogeveen en Dedemsvaart. “Ze zijn aan het mais hakselen. Dan is het wel handig als ik af en toe even bij kan springen.”

BAS-rapportages en jaarrekeningen staan er vandaag op het programma. “Ik werk 32 uur per week. Meestal ben ik wel drie of vier dagen op kantoor aan het werk. Sinds vorig jaar september woon ik samen met mijn vriend Stan op de boerderij. Zijn ouders en opa en oma wonen ook op de boerderij. Vrijdag probeer ik het huishouden en de boodschappen te doen zodat ik op zaterdag kan meehelpen op de boerderij. Hulp die welkom is: Stan heeft met zijn vader Johan de zorg voor 300 koeien en 200 hectare.

De keus voor haar studie Dier- en Veehouderij is min of meer met de bekende paplepel ingegoten, zegt Femke. “Mijn ouders hebben ook een melkveebedrijf, in Zuidwolde. Ik vond het altijd al leuk om iets te doen op de boerderij. Ik ben 3 jaar lang  monsternemer geweest bij CRV. Dat houdt in dat ik ’s avonds en ’s ochtends monsters nam van de melk van de koeien.  Eén keer per maand sta ik nog in de melkput bij mijn vader om daar melkmonsters te nemen.  Ik ben vanaf het mbo de hbo-opleiding in Leeuwarden gaan volgen. Je kunt er veel kanten mee uit. Ik heb stage gelopen bij Alfa in Nijverdal en kon er na het behalen van mijn diploma blijven.”