“Het accountantswereldje gaat veel verder dan de cijfertjes”

Hij had na het behalen van z’n bachelor nog een paar maanden over tot de vervolgstap. “En dan kun je voor de makkelijke optie kiezen, maar werken in de horeca is niks voor mij”, zegt Tim Stapper. Hij stuurt zijn cv naar Alfa en zit een paar dagen later al met directeur Carl Drenth van Groningen om de tafel. En inmiddels mag Tim zich junior bedrijfskundig adviseur noemen.

“Op papier dan hè”, zegt Tim met een lachje. “Dat advies komt later pas in het traject. Ik ben nu voor een van de klanten van Alfa de interne processen aan het beschrijven. Dat is met name informatief voor het bedrijf zelf, maar het is ook nuttig voor de controlerend accountant om een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Op basis van die procesbeschrijving kun je daar later weer een advies op baseren.”

Met een studie International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen lag een toekomst bij een accountantskantoor niet helemaal voor de hand. “Maar het is wel een heel brede studie. Ik heb ook accountancy gehad, ik heb ook finance gehad, noem maar op. En ik ben altijd vrij goed geweest in de accountancyvakken. Vandaar dat ik bij Alfa terecht ben gekomen.”