“Het is bij Alfa niet: we gooien je in het diepe, zoek het maar uit”

Hij is nu vooral nog op kantoor te vinden, aan de Rozenburglaan in Groningen. Maar binnen niet al te lange tijd wordt Han Koo Moed een bekend gezicht voor een aantal klanten. “Ja, het is de bedoeling dat ik doorgroei naar klantbeheerder”, zegt de 39-jarige senior assistent accountant. Sinds 1 september versterkt hij ons team, na vijftien jaar een vergelijkbare functie te hebben vervuld bij een ander accountantskantoor in Groningen.

En dan kan het niet anders of bij Han Koo moet de naam Alfa weleens voorbij zijn gekomen, is de eerste vraag. “Zeker, maar wel op een vrij bijzondere manier”, lacht hij. “Nieko de Boer, ook senior assistent accountant, is een goeie vriend van mij die hier ook weleens over de vloer komt. Een jaar of zeven terug vertelde hij dat hij naar Alfa zou overstappen. Dat was eigenlijk de eerste keer dat de naam Alfa mijn aandacht trok. Hoewel ik destijds niet actief op zoek was naar andere kantoren omdat ik het prima naar mijn zin had, zijn de woorden van Nieko over Alfa als een mensgerichte organisatie met een goed gestructureerde werkomgeving en een sterke focus op duurzaamheid me bijgebleven.

Vacature bij Alfa

En laat nou juist die structuur de reden zijn om alsnog in de voetsporen van Nieko te treden. “Ik heb altijd met plezier bij mijn vorige werkgever gewerkt; anders houd je het geen vijftien jaar vol. Maar ik voelde dat het tijd was om een kijkje te nemen in de keuken van een groter accountantskantoor. Toevallig was er een vacature in het accountancyteam van Alfa Groningen. Gesprekken met recruiter Nicole Ensing, directeur Carl Drenth, en procesmanager Marjon van Wijk overtuigden me. "De gesprekken waren zeer positief. Ik werd met open armen ontvangen bij Alfa. Zelfs voordat ik officieel in dienst trad, merkte ik al de mensgerichte benadering en hoe betrokken ze waren."