“Het is het complete plaatje dat het vak van accountant leuk maakt”

Ze had altijd al iets met cijfers. Verwonderlijk is het daarom niet, dat we Leonne van Noord terugvinden als assistent accountant en sinds kort beginnend klantbeheerder bij Alfa in Meppel. “Het is voor mij een heel nieuwe rol, één waar ik nog helemaal moet ingroeien. Maar ik zie het zeker als een nieuwe uitdaging om klanten op die manier te helpen.” En met een praktijkopleiding tot accountant is ook de volgende stap alweer in voorbereiding.

Wat een klantbeheerder meer doet dan een assistent accountant, of in haar geval straks een accountant? “Als assistent ben je meer een ondersteunende factor. De klantbeheerder is juist het eerste aanspreekpunt voor die klant. Je komt bij die ondernemer om de jaarrekening te bespreken, je geeft ondernemers advies. Het is veel meer communiceren en adviseren. Maar ik zou niet alleen maar klantbeheerder willen zijn, ik wil het ook blijven combineren met een andere functie.”

Als alles goed blijft gaan - ‘ik hoop dat ik van de zomer zover ben’ - zou Leonne zich op haar 30ste ook accountant mogen noemen. Ze is nu nog bezig met de praktijkopleiding. “Maar tijdens de opleiding hebben we onze twee kinderen gekregen, dus het is iets later geworden dan gepland. Je kunt niet eerder beginnen met studeren voordat de kleintjes op bed liggen. Het is niet van: ik klap mijn laptop open en ik kan aan de slag.”