"Liever young professional in de accountancy dan in de advocatuur"

Een paar jaar lang volgt haar carrière het geijkte pad voor een advocaat. Rechtenstudie in Groningen, eerste baan, al snel gevolgd door een tweede. Drie jaar lang is zij als advocaat werkzaam geweest. Maar de volgende stap in de loopbaan van Annefleur Bastin is niet die naar een groot en aansprekend advocatenkantoor. Wél naar een grote en aansprekende naam: Alfa Accountants en Adviseurs. Vanuit de vestigingen in Barneveld en Harderwijk verricht Annefleur werkzaamheden als juridisch adviseur. Tevens is zij werkzaam voor Alfa Consultants in Nijkerk, waar zij als juridisch adviseur onderdeel uitmaakt van het team Fusies en Overnames. “Wat ik in die vier maanden heb gemerkt is dat je een heel andere band met je cliënt hebt dan op een advocatenkantoor.”

Ze is nét terug van een weekje wintersport. “Mijn ouders wonen sinds drie en een half jaar in Oostenrijk. Dan doe je het net iets makkelijker. In de winter gaan we sowieso, maar het afgelopen jaar ben ik ook in de zomer geweest. Wat een prachtland is Oostenrijk dan ook eigenlijk”, zegt Annefleur. Even tijd voor een break van het werk, als juridisch adviseur voor de vestigingen in Barneveld en Harderwijk en ook voor Alfa Consultants.

En laat nou die balans tussen werk en privé voor haar de reden zijn geweest om de advocatenkantoren achter zich te laten. “Het is hard werken in de advocatuur. Hard werken is zeker niet erg, maar wel als je het gevoel krijgt dat de welbekende werk-privé balans niet meer in orde is. Ik kwam op het punt dat ik mijzelf afvroeg: haal ik hier nog wel voldoende plezier uit en is dit echt wat ik wil?” Het antwoord was nee.