“Ik kreeg bij Alfa altijd net iets meer persoonlijke aandacht”

Hij moet officieel nog afstuderen, volgend jaar aan Hogeschool Windesheim. Maar nu al kijkt Max van den Brink naar de toekomst: die van klantbeheerder bij Alfa. "Dat is wel mijn uiteindelijke doel", zegt de kersverse junior assistent accountant in Zwolle. Sinds februari combineert Max studeren en werken: drie dagen op kantoor, twee dagen naar school. "Het is zeker te combineren. Maar je moet wel eens keuzes maken."

De keuze voor een duaal traject had hij al vroeg gemaakt. "Als je werkt en leert tegelijk pak je de stof sneller op en begrijp je die ook beter. En ik vind het leuker om met echte praktijkcases bezig te zijn. Ik merk dat de theorie van school aansluit. Maar je kunt het nooit helemaal één-op-één vergelijken. De basis die je in het eerste jaar op school krijgt, leer je eigenlijk al in twee weken bij Alfa."

Dat het uiteindelijk Alfa is geworden, is niet helemaal toevallig. "Ik zit in het promotieteam van mijn studie, geef ook voorlichting over accountancy. Daardoor heb ik veel contact met accountantsorganisaties. Ik kreeg bij Alfa altijd net iets meer persoonlijke aandacht dan bij andere kantoren. Bij een open dag op school waren ook twee medewerkers van Alfa, om wat meer praktijkinfo te geven. Ik raakte aan de praat, heb een meeloopdag gedaan en kreeg nog keer een berichtje van een van de twee: hoe zijn je tentamens gegaan? Ook tijdens de sollicitatie werd ik heel hartelijk ontvangen. Ik kon met een nulurencontract beginnen om de sfeer te proeven."