‘’Binnen Alfa zijn ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden, ik ben nooit uitgeleerd’’

‘’Binnen Alfa zijn ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden, ik ben nooit uitgeleerd’’

‘’Binnen Alfa zijn ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden, ik ben nooit uitgeleerd’’

Remco Bakhuis uit de Achterhoek is al sinds 2016 werkzaam bij Alfa als assistent-accountant mkb. Hij werkt voornamelijk op de kantoren in Zelhem en Aalten en heeft het hier ontzettend naar zijn zin. Bewust heeft Remco ervoor gekozen om zich te focussen op ontwikkeling op de werkvloer in plaats van de begeerde accountantstitel. 

Hoewel veel assistent-accountants toewerken naar die accountantstitel, heeft Remco hier niet voor gekozen. Tot op de dag van vandaag is hij hier erg blij mee. ´´Binnen Alfa zijn ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden, ik ben nooit uitgeleerd. Na zijn indiensttreding, zo’n zeven jaar geleden, begon hij al snel aan zijn 2-jarige opleiding van bedrijfseconomie naar accountancy. Ook heeft hij het Persoonlijk Ontwikkeltraject binnen Alfa gevolgd, een brede opleiding waarbij je als persoon centraal staat in de context van professionaliteit, loopbaan, adviseur en klant. 

Werkplezier in variatie

Het leuke aan zijn functie vindt hij de afwisseling. ‘’Ik krijg de mogelijkheid om echt het volledige proces uit te voeren. Dit gaat van de administratie van de klant tot het opstellen van de jaarrekening’’. Ook verzorgt hij verschillende aangiftes, de vennootschapsbelasting en werkt hij nieuwe collega's in. ‘’Ik vind het leuk om iemand welkom te heten en mijn kennis over te dragen. Hierbij vind ik het met name heel belangrijk dat iemand rustig begint, zich op zijn plek voelt en zich comfortabel genoeg voelt om alle vragen te stellen’’. Dit lukt ook aardig, vindt hij zelf. Ondertussen sta ik al bekend als vraagbaak, lacht hij.

Image

De warme sfeer bij Alfa Achterhoek

Naast zijn uitdagende werk, waardeert hij ook zijn collega´s en de werkcultuur. ´´Ik werk in een ontzettend leuke groep, dus dat draagt zeker positief bij aan mijn werkgeluk´´. Alfa Achterhoek kent ook Jong Achterhoek; dit zijn alle collega’s t/m 35 jaar. Zij komen halfjaarlijks samen om gezamenlijk deel te nemen aan leuke activiteiten. ‘’Het leuke aan onze werksfeer is dat we de ene dag enorm geconcentreerd zijn en de andere dag juist weer in zijn voor een lolletje’’. Juist dat informele waardeert hij aan Alfa. Verder omschrijft Remco Alfa als een warme organisatie. Hij blikt terug op zijn langdurige ziekte van een tijdje geleden. ‘’Alfa was enorm betrokken in die periode. Ik heb veel steun gehad en ben in goed overleg weer aan het werk gegaan’’.

Groot worden in wat écht telt

Wat groot worden in wat écht telt voor Remco betekend? Voor Remco betekent dit met name zijn werkplezier. ‘’Je moet altijd doen waar je plezier uithaalt. Werk neemt een grote plaats in in je leven, dus je moet echt iets vinden wat goed bij je past en waar je veel energie uithaalt.