Nieuwe junior M&A jurist bij Alfa Consultants: Lotte Beelen

Lotte Beelen is 25 jaar oud en sinds 1 mei werkzaam als junior M&A jurist bij Alfa Consultants. In dit artikel stelt zij zichzelf graag voor.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en – een half jaartje –  aan de Universiteit van Uppsala in Zweden. Tijdens mijn studie heb ik bijbanen gehad bij verschillende advocatenkantoren. Eén van deze advocatenkantoren was gespecialiseerd in het contractenrecht en ondernemingsrecht. Deze rechtsgebieden vond ik zo interessant, dat ik na mijn bachelor ervoor gekozen heb om de master Privaatrecht (met de specialisatie commercieel vermogensrecht) en de master Ondernemingsrecht (met de specialisatie arbeid & onderneming) te volgen.

Na mijn afstuderen ben ik bij een consultancybedrijf aan de slag gegaan, waar ik als jurist vastgoed en grondzaken voornamelijk opdrachten heb uitgevoerd voor overheidsinstanties. Hoewel dit zeker leerzaam was, miste ik een commerciële omgeving en de raakvlakken met mijn afstudeerrichtingen. Toen ik hoorde dat Alfa Consultants op zoek was naar een junior M&A jurist, twijfelde ik dan ook geen moment en heb ik direct gesolliciteerd.