Rob den Hollander nieuwe directievoorzitter Alfa-kantoren in Barneveld en Harderwijk

Per 1 mei hebben de vestigingen van Alfa Accountants en Adviseurs in Barneveld en Harderwijk een nieuwe directievoorzitter: Rob den Hollander. Hij maakt de overstap van de Rabobank-organisatie, waar hij sinds 2014 meerdere rollen heeft vervuld. Het is een regio die de 52-jarige inwoner van Wageningen goed kent. Tot 2019 was Rob den Hollander actief bij Rabobank Gelderse Vallei, waar Barneveld onder valt. Daarna was hij onder meer directeur Bedrijven van Rabobank Vallei en Rijn.  

Juist het contact met klanten is voor Rob den Hollander een belangrijke factor geweest om na acht jaar de Rabobank te verlaten. “Banken, en de Rabobank is geen uitzondering, zijn steeds meer aan het digitaliseren. Je krijgt daardoor steeds minder de kans om actief het contact met klanten te onderhouden. Dat is reden geweest om mij een jaar terug al te gaan oriënteren. De digitalisering komt nu ook op bij accountantskantoren zoals Alfa, maar wel met een gezonde balans. Alfa is nog steeds overal dichtbij en is wel zichtbaar in de omgeving. Daarnaast is Alfa een organisatie die qua cultuur goed bij mij past. Een mooi bedrijf dat veel raakvlakken heeft met een coöperatieve organisatie als Rabobank. Alfa staat ook voor het bouwen van duurzame relaties. Wel op een zakelijke manier, maar zonder dat het ten koste gaat van anderen.” 

De Wageninger begint niet in een onbekende omgeving. Als manager mkb van Rabobank Gelderse Vallei kent hij Barneveld goed. “Ik ging vaak mee met accountmanagers die een bespreking hadden bij klanten. Een aantal klanten van Alfa ken ik al. Ik had ook een actieve rol in de regio, als het gezicht van de bank. In netwerken was ik actief. Dat ga ik bij Alfa ook weer doen.”