Stagelopen bij Alfa is zo gek nog niet…

Stagelopen. Dé manier om uit de theorie te stappen en in de praktijk het werkveld te verkennen. Het is ontdekken hoe je dat wat je leert op school kan inzetten binnen een bedrijf. En het is inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten en eventuele tekortkomingen. Deze vier stagiaires stonden niet per se te springen om met hun stage te starten. Vooral het onbekende van het werkende leven maakte het spannend. Echter nu het einde in zicht is, willen ze niet meer weg.

“Als stagiair moet je vast alle rotklusjes doen,” is wat Isa Dekker uit De Weere dacht. De derdejaars studente Accountancy aan de Hogeschool Inholland had geen idee. “Ik had het veel minder leuk verwacht dan hoe het is. Bij Alfa horen we er echt helemaal bij. Ik leer super veel en snap nu ook het proces veel beter. Ik snap waarvoor ik de dingen die ik op school leer moet leren. Bovendien ben ik er nu ook achter welke richting ik op wil. Een win-win dus, deze stage.”

Klasgenoot Nicolette Nelis uit Noordbeemster kende de Alfa organisatie al langer. Haar ouders zijn er klant met hun bedrijf. Voor haar dus geen lastige keuze waar stage te lopen. Al was ze vooraf erg benieuwd of de stage zou passen bij haar verwachtingen. “Dat ik iets met cijfers wilde gaan doen, dat weet ik al een tijdje. De exacte vakken liggen me nu eenmaal goed op school. Bij deze stage kan ik voor het eerst die cijferkennis in de praktijk toepassen en dat blijkt gelukkig net zo leuk als gehoopt.”