Stagiair Lianne Koning: “Rol als adviseur kan heel interessant zijn”

Met een akkerbouwbedrijf in de familie - haar oom en tante - is het niet zo gek dat Lianne Koning aan een studie Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness begint. Een brede studie, met onder meer de nodige financiële theorie. “En omdat ik graag meer wilde leren over die financiële kant, leek een stage bij een accountantskantoor mij het beste”, zegt ze over haar keus om twee dagen in de week bij Alfa in Groningen aan de slag te gaan. Ook al kan een gediplomeerde Lianne straks alle kanten uit: “Ik vind dit wel heel interessant”, zegt ze enthousiast.

Vanuit haar woonplaats Wagenborgen, in de kop van Groningen, reist Lianne (23) elke week naar de agrarische hogeschool in Dronten. “Het is één uur en drie kwartier. Nee, niet met het openbaar vervoer, met de auto. Eerst naar Groningen, dan helemaal door Friesland en vervolgens richting Emmeloord. Gelukkig zit ik daar op kamers.” Twee dagen per week is de bestemming gelukkig dichter bij huis: het kantoor van Alfa in Groningen. In het tweede jaar van haar opleiding Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness loopt ze stage tussen de accountants en de adviseurs.

“Ja, Alfa kende ik wel. Toen ik eenmaal besloten had om op een accountantskantoor stage te gaan lopen stond Alfa op het lijstje. Ook omdat mijn oom en tante met hun akkerbouwbedrijf er klant zijn.” En laat dat akkerbouwbedrijf er nu de reden van zijn dat zij voor haar studie heeft gekozen. “Ik kom er eigenlijk elke week wel. In de oogsttijd staan we met de hele familie klaar om elkaar te helpen. Dus de affiniteit met de sector is er zeker.”