"Vanaf de eerste dag voel ik me welkom bij Alfa"

Een prima werk-privébalans. Meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf uit te dagen. Verantwoordelijkheid vanaf dag één. Een werksfeer waarbij collega’s nog nét geen goeie vrienden worden. Financieel participeren in het zakelijk succes. Eerlijk zeggen: is dat niet de wishlist van iedereen die binnen het accountantsvak aan het solliciteren slaat? Inderdaad. En toch blijkt de organisatie die al die voordelen biedt nog lang geen 100% naamsbekendheid te hebben. Wie dat accountantskantoor dan wel is? Goed geraden, Alfa.

Je mag Nieko de Boer gerust het schoolvoorbeeld noemen van zo’n sollicitant. Afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen in 2006, daarna een mooie baan als assistent accountant bij een gerenommeerde noordelijke accountantsorganisatie. En toch: “Ik had eigenlijk nog nooit van Alfa gehoord toen ik zes jaar terug op zoek ging naar een andere baan”, zegt Nieko eerlijk, nu senior assistent accountant voor de agropraktijk in Groningen en Assen.

Hij herkent die onbekendheid bij jongeren die nu afstuderen. “Ik had vorige week een sessie op de Hanzehogeschool. Dan zie je dat de naamsbekendheid van Alfa niet heel groot is. Terwijl het een hartstikke leuke organisatie is. Eén waar ik al zes jaar met heel veel plezier werk. Vanaf de eerste dag heb ik me hier welkom gevoeld. Er zijn heel veel ontwikkelingsmogelijkheden, je krijgt heel veel eigen verantwoordelijkheid bij Alfa. Van de leiding krijg je het vertrouwen: doe het maar op de manier waarop jij denkt dat het goed is.”