Wilco's groei van junior tot adjunct directeur

Met ingang van 1 januari 2023 is Wilco Dokman adjunct-directeur van Alfa Consultants, de corporate finance praktijk van Alfa Accountants en Adviseurs. Als teamleider en lid van het managementteam had hij al een vergelijkbare rol. Met directeur Frank van Ee behoort Wilco Dokman tot de consultants van het eerste uur. Hij kwam in 2011 als junior adviseur in dienst, als eerste medewerker naast Frank van Ee. Inmiddels telt Alfa Consultants vijftien medewerkers.

De voortgaande groei maakte de uitbreiding van de directie gewenst, zegt de 34-jarige inwoner van Vaassen. “We willen groeien met Alfa Consultants. We zijn een organisatie met 35 vestigingen, daar ligt al heel veel werk. Nu nog komt tweederde van de opdrachten via Alfa Accountants en Adviseurs en het Alfa-netwerk is nog lang niet uitgeput. De volgende stap is om ook meer omzet van buitenaf binnen te halen.

De corporate finance praktijk van Alfa heeft nog maar een korte historie. Frank van Ee en Wilco Dokman waren respectievelijk twaalf en een half en elf jaar terug de eerste medewerkers. Wilco Dokman komt er terecht na zijn studie International Economics and Business. “De bedoeling was om een jaar ervaring op te doen bij Alfa zegt Wilco lachend. Ik had een jaarcontract, economisch was het geen beste tijd. De volgende stap kwam voor mij steeds op het juiste moment: van junior adviseur naar adviseur en vervolgens van senior adviseur naar teamleider. We hebben een heel leuk team en doen mooie opdrachten. De basis is goed.

Waarom zou ik dan naar een andere organisatie gaan om hetzelfde werk te doen, maar met misschien wel minder vrijheid en verantwoordelijkheid?”