“Je krijgt bij Alfa echt ruimte om te investeren in jezelf”

Eigenlijk was hij helemaal niet op zoek naar een andere baan. “Maar als zich een kans zou voordoen, dan zou ik er wel een paar voorwaarden aan verbinden.” Toch koos fiscaal adviseur Ytzen Dijkstra enthousiast voor Alfa. Ook omdat Alfa, zijn nieuwe werkgever, aan zijn belangrijkste voorwaarde kon voldoen: onderdeel zijn van een fiscaal team waarmee hij ideeën kan uitwisselen en waar hij op kan terugvallen.

Door de week kun je ‘m tegenkomen in Leeuwarden, in het architectonisch hoogstandje aan de Lynbaan 25. Op zaterdag ruilt Ytzen zijn pak in voor een overall. “Ik heb samen met mijn vader een paar schapen, dat is mijn zaterdaginvulling. Het is meteen de connectie met mijn agrarische klanten: op deze manier heb je al heel snel een aanknopingspunt in een gesprek.” Die klanten zijn voor het merendeel agrarische ondernemers, en een paar vermogende particulieren, meestal oud-ondernemers.

Het is hetzelfde type ‘klantenkring’ die Ytzen al bedient sinds hij tien jaar terug bij zijn vorige werkgever in dienst trad. En toch maakte hij vorig jaar oktober de overstap naar de collega’s van Alfa. “Waar ik heel erg naar op zoek was, was de ondersteuning van een fiscaal team. Dat je echt een team om je heen hebt waar je mee kunt sparren en leuke ideeën kunt bedenken. En ook als een stukje achtervang.