“B Corp? Ja, dat kende ik als liefhebber van Tony’s Chocolonely wel!”

Er zijn weinig nieuwe medewerkers die bij hun sollicitatiegesprek al weten dat Alfa een B Corp certificering heeft. Roos Warners wist het, al is de aanleiding op z’n minst opvallend. “Ik houd nogal van chocolade”, zegt ze lachend. “Vooral die van Tony’s Chocolonely dat ook een B Corp is. Daar kwam ik het een keer tegen op de website.” Bewust voor een duurzame werkgever kiezen was er toen nog niet bij. “Maar nu ik weet hoe het er bij Alfa aan toegaat zal ik niet snel naar een organisatie gaan die er anders over denkt.”

Haar werkzaamheden bij Alfa in de vestiging Groningen staan even op een lager pitje. “Ik werk nog hooguit acht tot tien uur per week, want mijn scriptie voor de hbo-opleiding Accountancy vraagt veel tijd”, zegt Roos. Die scriptie gaat over een actueel onderwerp. “Ik onderzoek het ethische aspect van de coronasteunmaatregelen. Je kunt als ondernemer steun aanvragen als je continuïteit in gevaar komt. Maar er zijn ook ondernemers die het aanvragen, terwijl ze er vanuit ethisch oogpunt geen recht op hebben.”

Naast haar studie is Roos junior assistent accountant bij Alfa. De link lag voor de hand: “Mijn vader is agrarisch makelaar en klant bij Alfa. In het tweede jaar was ik op zoek naar een bijbaan die meer aansloot bij mijn studie. Bij Alfa heeft mijn vader een balletje opgegooid. Ja, als student kun je zeker al iets betekenen. De ingewikkelde dingen pak ik nog niet zelfstandig op. Ik pak nu de taken op die goed aansluiten bij mijn studie en ik kan rekenen op goede ondersteuning van mijn collega's.”